Anggota jima’

Mengetahui anggota jima(hubungan kelamin) faedahnya adalah sangat besar.

Ramai yang menganggap anggota jima’adalah zakar dan faraj.Pengertian ini adalah salah kerana ianya meliputi seluruh anggota badan manusia yang zahir dan yang tersembunyi.Otak dan perasaan juga adalah anggota jima’.Termasuk juga penglihatan dan pendengaran,lubuk-lubuk keghairahan seperti telinga,mulut,tengkuk,celah peha,daging manis di pinggang,puting buah dada,ibu jari kaki dan lainnya termasuk zakar dan faraj.

MENGENAL FARAJ

 1. Bibir faraf  atau pintu faraj atau Labia Majora – adalah daging kembar sebelah luar yang ditutup bulu ari-ari.berfungsi menutup lubang faraj ketika tidak berjima’ dan merasai buah zakar ketika berjima’.Mempunyai deria rasa seperti kantung
  zakar lelaki.
 2. Bibir dalam atau Daun keladi atau Labia Minora – Daging kembar sebelah dalam.Berada diantara dua bibir luar dan bersambung dengannya,meliputi urat jarum dan kelentit.amat peka kepada sentuhan.Merasai batang zakar semasa senggama dan dalamnya diselaputi mazi apabila ghairah.kelentit itu seperti pucuk keladi berada dibahagian atas bibir dalam dan bahagian paling menonjol pada bibir dalam.
 3. Biji kelentit atau Biji keladi atau Clitoris – daging kecil sedikit menonjol diatas kelentit dan ditutupi daging kelentit dan ia adalah hujung jarum.Sangat peka pada sentuhan dan menimbulkan rasa ngilu seperti kepala zakar yang kecil deria rasanya.
 4. Urat jarum atau Urat Kelentit – adalah urat kecil yang berakhir pada biji kelentit.Bersifat seperti batang zakar yang kecil apabila dirangsang dengan betul wanita boleh mencapai inzal(orgasm)
 5. Lubang faraj atau Lubang Rahim atau Vagina – tempat dimana zakar dimasukkan.Dindingnya mempunyai perasa dan mengeluarkan mazi bagi mengurangkan geseran zakar.Mempunyai otot cincin bagi mengewmbang dan menguncup lantas boleh mengemut batang zakar.boleh menyesuaikan dengan apa jenis saiz zakar dan mazi mengalir dari rahim.

Mengenal ghairah faraj.

 1. Semua pembuluh darah yang membekalkan darah ke faraj secara keseluruhannya akan mengembang sebagaimana zakar tegang.
 2. tisu-tisu sepan disekeliling bibir kecil dan besar akan mengembang dan bengkak.
 3. Biji kelentit akan menjadi tegang dan terkeluar dari celah-celah kulupnya(kelentit yang mentutupi)
 4. Bibir faraj (bibir luar)akan membesar.
 5. Dinding faraj akan mengeluarkan mazi iaitu sejenis cecair yg licin dan tak berwarna yang bertujuan melicinkan faraj bagi memudahkan jiam’.
 6. Pukas mengemabang,membentuk ruang dihadapan faraj dan memanjangkan saluran faraj serata menyediakannya menerima zakar.Ia menjadikan biji kelentit dan bibir luar lebih terkeluar dan lebih senang menyentuh zakar.
 7. Saluran faraj menjadi silinder yang berlubang terbuka untuk menerima zakar.Saluran ini pada masa tidak ghairah akan menjadi leper danlangitnya akan menyentuh buminya.Mungkin pada peringkat ini cecair yang pekat berwarna putih seakan putih telur setengah masak akan keluar dari faraj.

Buah dada juga memainkan peranan penting dalam meningkatkan ghairah lelaki.Kawasan paling mengghairahkan wanita adalah bahagian putingnya terutamanya dibahagian puting sebelah kiri yang lebih besar.Sentuhan pada bahagian puting secara langsung meningkatkan ghairah faraj wanita.Gentelan pada puting bila kena dengan masanya boleh membuatkan wanita inzal(orgasm) walau sebelum jima’.Itulah rahsia nafsu badan

Nafsu wanita beredar mengiktu masa.Sukar dipastikan dimana kelemahannya pada satu masa.Kaedah yang baik adalah dengan menyasarkan ransangan pada sebelah kiri.

 1. Tepi leher sebelah kiri dan dibawah telinga
 2. Kawasan cuping telinag sebleha kiri dan seluruh telinga kiri
 3. Tengkuk sebelah kiri dibawah rambut
 4. Peha,sebelah dalam peha kiri
 5. Buah dada serta putingnya sebelah kiri
 6. Rusuk serta bawah rusuk sebelah kiri
 7. Pinggul sebelah kiri,terutama dikawasan tulang pinggul
 8. Lubang telinga sebelah kiri,tiup perlahan lahan.

Zakar seorang lelaki.

Zakar mempunyai beberapa komponen utama iaitu kepala zakar,batang zakar dan buah zakar.Batang zakar adalah semata-mata urat dengan darah didalam pembuluh darah apabila menegang.Kepala zakar adalah alat utama yang paling kuat berbanding dengan bahagian lain damat peka pada sentuhan.Orang yang berkhatan kepala zakarnya kuirang sensitif dan kepala zakar itu menjadi lebih kasar dan lebih memberi nikmat pada wanita.Antar komponen lain pada zakar ialah

 1. takuk zakar(daging yang kesat jika disentuh dan memberi nikmat pada wanita apabila ditarik didalam faraj.)
 2. ekor pari
 3. lubang zakar
 4. urethra
 5. gigi zakar(daging yang juga kesat dibawah takuk zakar yang memberi nikmat yang besar pada wanita)
 6. Biji zakar(tidak boleh dilihat dengan mata kasar tetapi boleh dirasai setelah selalu membuat senaman batin.Bila biji zakar terhantuk pada sesuatu ia berfungsi dua perkara menegangkan zakar dan melambatkan keluar mani.)
Advertisements
Diterbitkan on 19 Julai 2009 at 4:55 am  Tinggalkan Komen  

The URI to TrackBack this entry is: https://terunadandara.wordpress.com/anggota-jima/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: